Соленки със сусам и маково семе



минути

порции

сложност
Съставки
- 2 щипка червен пипер
- 1 ч.л. маково семе
- 1 ч.л. сусам
- 1 бр. яйца
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 300 г мас
- 300 г извара пълномаслена
- 300 г брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Содата се смесва с изварата и се добавят брашното, мазнината, солта. Замесва се тесто.
-
Пуешката мас може да се замени с масло, свинска мас или маргарин.
-
Тестото се разточва на дебела кора, която се нарязва на 16 броя квадрати.
-
Намазват се разбито яйце, прегъват се и се натискат с пръсти.
-
Намазват се с яйце и се поръсват със смес от сусам, маково семе или червен пипер по избор.
-
Пекат се на 180 С 25-30 минути.