Солени кифлички с мая
минути
порции
сложност
Съставки
- 15 г жива мая
- 200 мл краве прясно мляко
- 2 бр. яйца
- 1 с.л. краве масло
- 2 ч.л. захар
- 1 щипка сол
- 200 г сирене краве
- 800 г брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Маята се разтваря в млякото. Прибавят се 1 яйце, маслото, захарта, солта и брашното.
-
Замесва се тесто, което не се оставя да втасва.
-
Разточва се кора с дебелина 1/2 см. Нарязва се на квадрати и в средата се слага малко сирене, смесено с яйце. Загъват се краищата.
-
Отгоре кифличките се намазват с яйце и се поръсват с малко сол.
-
Пекат се в умерена фурна, до готовност.