Сладък хляб с тиквички
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 пак. бакпулвер
- 1 пак. канела на прах
- 3 бр. яйца
- 1 ч.ч. олио
- 400 г захар
- 3 ч.л. шушулка ванилия
- 2 ч.ч. тиквички
- 1 ч.ч. орехови ядки
Начин на приготвяне
-
Форма за кекс (правоъгълна) се намазнява и набрашнява. Фурната се загрява на 165 С.
-
Брашното, солта, бакпулвера, содата и канелата се разбъркват заедно в купа.
-
Яйцата, олиото, ванилията и захарта се разбиват в друга купа. Прибавят се сухите съставки, до получаване на кремообразна смес. Разбива се добре.
-
Добавят се настърганите тиквички и ядките, разбърква се докато се смесят.
-
Тестото се слага във формата. Пече се за 40-60 минути, или до суха клечка. След това се изважда и се оставя на решетка да се охлади за около 20 минути.
-
Хляба се изважда от формата и се оставя да изстине напълно.