Сладко-кисела супа от лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. бульон зеленчуков кубче
- 1 бр. моркови
- 50 г целина
- 4 глави лук кромид стар
- 2 ч.л. кафява захар
- 1 връзка магданоз пресен
- 100 г оризови спагети
- 4 с.л. оцет оризов
Начин на приготвяне
-
Литър вода се слага да заври в дълбока тенджерка и в нея се разтваря 1 кубче зеленчуков бульон. Морковите и целината се нарязват на дребни кубчета, а лукът - на едри парчета по дължина. Зеленчуците се добавят във водата.
-
Добавят се 2 ч.л. кафява захар, нарязан на ситно магданоз и оризовите спагети.
-
Вари се още няколко минути и се добавя оризовият оцет (може и балсамико или ябълков оцет).
-
Оставя се да покъкри още 5-6 минути и се премахва от огъня.