Сладкиш с яйца и какао
минути
порции
сложност
Съставки
- 7 бр. яйца
- 330 г захар
- 200 г орехови ядки смлени
- 30 г какао
- 80 г брашно тип 500
- 200 мл краве прясно мляко
- 150 г краве масло
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват със 180 г захар. Прибавят се какао, 40 г брашно и орехите.
-
Изсипва се в тава, намазана с масло и посипана с брашно.
-
Пече се в умерена фурна.
-
За крема прясното мляко и останалото брашно се сваряват и оставят да изстинат.
-
Кравето масло се разбива с останалата захар. Към него се прибавя по малко от изстиналата смес. Бърка се непрекъснато, за да не се пресече.
-
Сладкишът се намазва с крема и отгоре се поръсва с настърган шоколад или ядки.