Сладкиш с шоколадов крем
минути
порции
сложност
Съставки
- 12 бр. яйца
- 200 г захар
- 150 г брашно тип 500
- 80 г какао
- 200 г краве масло
- 180 г пудра захар
- 1 пак. шушулка ванилия
- 100 мл краве прясно мляко
Начин на приготвяне
-
За блата се разбиват 8 яйца и захарта. Прибавя се брашното, смесено с 30 г какао.
-
Всичко се разбърква и се изсипва в тава, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна.
-
За крема маслото се разбива. От какаото се отделят 50 г и заедно с две части от пудрата захар и млякото се вари до сгъстяване.
-
Останалата захар се разбива с 4 яйца.
-
След като изстине всичко се смесва и се прибавя ванилията.
-
Изпеченият сладкиш може по желание да се сиропира (със сироп 1:1 вода и захар) и да се намаже с крема.