Начало > Десерти > Сладкиш с дюли и коняк

Сладкиш с дюли и коняк

Сладкиш с дюли и коняк|escape
80
x6
1
80
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Дюлите се обелват, нарязват на четвъртинки, заливат се с коняк, подсладен предварително с половината захар и се оставят за 12 часа да престоят.

  2. Разделя се тестото на две части, разточва се на кори. Слага се едната в намаслена тава. Отгоре се разпределят дюлите и се покриват с втората кора.

  3. Краищата се притискат, за да залепнат добре. Сладкишът се намазва с разбито яйце.

  4. В средата се слага "коминче" от алуминиево фолио. Така парата ще се изпарява навън.

  5. Сладкишът се пече в умерена фурна.

  6. Сметаната се разбива с останалата захар и се изсипва в средата на сладкиша. Сервира се студен.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?