Сладкиш с дюли и коняк



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Дюлите се обелват, нарязват на четвъртинки, заливат се с коняк, подсладен предварително с половината захар и се оставят за 12 часа да престоят.
-
Разделя се тестото на две части, разточва се на кори. Слага се едната в намаслена тава. Отгоре се разпределят дюлите и се покриват с втората кора.
-
Краищата се притискат, за да залепнат добре. Сладкишът се намазва с разбито яйце.
-
В средата се слага "коминче" от алуминиево фолио. Така парата ще се изпарява навън.
-
Сладкишът се пече в умерена фурна.
-
Сметаната се разбива с останалата захар и се изсипва в средата на сладкиша. Сервира се студен.