Сладки с авокадо и крема сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 г масло
- 1/2 бр. авокадо
- 120 г сирене крема
- 120 г кафява захар
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. маково семе
- 230 г брашно тип 500
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне
-
Приготвят се 1-2 големи тавички, подходящи за печенето на сладки.
-
Маслото, предварително намачканото авокадо, крема сиренето и захарта се смесват. Пюрират се до домогенна смес. Добавят се лимоновия сок и маковото семе и се разбива до пухкава смес.
-
Добавят се брашното и содата, и се разбърква до пълното им усвояване. Шприц или фунийка със звездовиден връх се напълва и сладките се шприцоват върху тавичката.
-
Фурната се загрява на 190 С. Пекат се 15-20 минути или до готовност, в зависимост от мощността й.
-
Преди консумация се изчаква да изстинат напълно.