Сладки гевречета
![](https://recepti.bg/static/uploads/defaults/default-round-123x123.png)
![Сладки гевречета|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4313.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Маята, водата и малко от захарта се смесват. Оставя се да шупне.
-
Останалото количество захар се разбива в прясното мляко.
-
Брашното се пресява, прави се кладенче и се слагат сладкото мляко, олиото, солта и маята.
-
Замесва меко тесто. Слага се в купа, покрива се с фолио и се оставя да втаса.
-
Тестото се разделя на 8-10 топки. Правят се фитилчета с длани и се оформят като гевреци. Нареждат се в тава и се оставят да втасат повторно.
-
Захаросаните плодове се нареждат върху гевреците.
-
Фурната се загрява на 220 -230 С и се изпичат до готовност.