За приготвянето на плънката в 2 с.л. олио се изпържва лука, който след това се смесва със свареното и нарязано на ситно пилешко месо. Подправя се със сол, черен пипер и половината магданоз и се разбърква с 1 яйце.
Взимат се 2 домашно точени кори. Едната кора се намазва с олио, отгоре се слага другата. Плънката се сипва върху половината кора. Завива се на руло. Нарязва се на парчета, 2 см широки.
Парчетата се нареждат едно до друго обърнати нагоре, в намазана с олио тавичка.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 20 минути.
Заливката се приготвя, като се смесят ситно нарязаните чушки, настъргания кашкавал, яйцето и магданоза. Сипва се върху всяко парченце от шрудела и се допича още 15 минути.