Начало > Основни ястия > Щрудел с месо

Щрудел с месо

Щрудел с месо|escape
60
x18
1
60
минути
x18
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За приготвянето на плънката в 2 с.л. олио се изпържва лука, който след това се смесва със свареното и нарязано на ситно пилешко месо. Подправя се със сол, черен пипер и половината магданоз и се разбърква с 1 яйце.

  2. Взимат се 2 домашно точени кори. Едната кора се намазва с олио, отгоре се слага другата. Плънката се сипва върху половината кора. Завива се на руло. Нарязва се на парчета, 2 см широки.

  3. Парчетата се нареждат едно до друго обърнати нагоре, в намазана с олио тавичка.

  4. Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 20 минути.

  5. Заливката се приготвя, като се смесят ситно нарязаните чушки, настъргания кашкавал, яйцето и магданоза. Сипва се върху всяко парченце от шрудела и се допича още 15 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?