Шоко-ментови бонбони



минути

порции

сложност
Съставки
- 220 г черен шоколад
- 220 г шоколад
- 400 г мляко кондензирано
- 4 кап. мента
- 220 г шоколад течен
Начин на приготвяне
-
Черния, млечния шоколад и кондензираното мляко се загряват на водна баня. Разбъркават се докато сместа се оеднакви.
-
Добавя се екстракт от мента на вкус. Покрива се и се слага в хладилника, да за изстуди поне за 2 часа.
-
След като сместа е студена, се правят малки топчета, след това се овалват в течния шоколад, който може да се разтопи леко предварително.
-
Изваждат се с вилица, за да може излишното количество шоколад да премине през нея.
-
Украсяват се по желание със захар за декорация, цветни стърготини, какао или ситно нес кафе.