Шоколадови целувки с крем от маскарпоне и малини
минути
порции
сложност
Съставки
- 5 белтъка
- 250 г пудра захар
- 100 г натурален шоколад
-
за гарниране:
- 100 г малини
-
за крема:
- 150 г пудра захар
- 250 г маскарпоне
Начин на приготвяне
-
Белтъците се разбиват на сняг, докато образуват връхчета.
-
Постепенно започва да се добавя захарта, като продължава да се разбива. Щом белтъчният сняг се сгъсти добре, се добавя разтопения и леко охладен шоколад.
-
Разбърква се внимателно с дървена лъжица, за да не спадне обемът на сместа.
-
Оформят се целувки върху леко намазнена хартия за печене с шприц или малка лъжичка и се изпичат (изсушават) на много слаба фурна.
-
За крема: в купа се смесват и се разбъркват добре (до хомогенна смес) маскарпонето с пудрата захар.
-
От полученият крем се поставя върху всяка целуква. Гарнират се с малините и се сервират.