Начало > Десерти > Шоколадови целувки с крем от маскарпоне и малини

Шоколадови целувки с крем от маскарпоне и малини

Шоколадови целувки с крем от маскарпоне и малини|escape
140
x4
3
140
минути
x4
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Белтъците се разбиват на сняг, докато образуват връхчета. 

  2. Постепенно започва да се добавя захарта, като продължава да се разбива. Щом белтъчният сняг се сгъсти добре, се добавя разтопения и леко охладен шоколад. 

  3. Разбърква се внимателно с дървена лъжица, за да не спадне обемът на сместа. 

  4. Оформят се целувки върху леко намазнена хартия за печене с шприц или малка лъжичка и се изпичат (изсушават) на много слаба фурна. 

  5. За крема: в купа се смесват и се разбъркват добре (до хомогенна смес) маскарпонето с пудрата захар. 

  6. От полученият крем се поставя  върху всяка целуква. Гарнират се с малините и се сервират.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?