Шоколадов сладкиш със зехтин
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 с.л. пудра захар
- 1 ч.ч. брашно
- щипка
- 1 пак. бакпулвер
- 4 яйца
- 200 г захар
- 1 пак. шушулка ванилия
- 20 мл зехтин
- 200 г шоколад
- 120 г масло
Начин на приготвяне
-
Маслото със зехтина и шоколада се разтапят на тих огън до пълното разтваряне на парченцата шоколад.
-
Сместа се разбърква много добре и се оставя да се охлади леко.
-
През това време в дълбока купа се смесват захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, солта и ванилията, и се разбиват до получаването на гладка смес.
-
Към нея се прибавя шоколадовата смес и отново се разбърква до получаване на еднороден цвят.
-
Сместа се изсипва в малка кръгла или правоъгълна тавичка и се пече около 45 минути, при температура 160 градуса.
-
След като се изпече сладкишът, се оставя да се охлади и се поръсва с пудрата захар.