Шоколадов сладкиш с масло и пудра захар
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 пак. бакпулвер
- щипка
- 2 пак. шушулка ванилия
- 200 г пудра захар
- 4 яйца
- 200 г шоколад
- 200 г масло
- 1,2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне
-
Маслото и шоколада се разтапят на тих огън, до пълното разтваряне на парченцата шоколад.
-
Сместа се разбърква много добре и се оставя да се охлади леко.
-
През това време в дълбока купа се смесват захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, солта и ванилията, и се разбиват до получаването на гладка смес.
-
Към нея се прибавя шоколадовата смес и отново се разбърква добре до получаване на еднороден цвят.
-
Сместа се изсипва в малка кръгла или правоъгълна тавичка и се пече около 45 минути, при температура 160 градуса.
-
След като се изпече сладкишът, се оставя да се охлади и по желание се гарнира с пресни плодове.