Начало > Десерти > Шоколадов сладкиш с лимон и зехтин

Шоколадов сладкиш с лимон и зехтин

Шоколадов сладкиш с лимон и зехтин|escape
70
x10
2
70
минути
x10
порции
2
сложност

Начин на приготвяне

  1. Черният шоколад се разтапя на водна баня и се осатвя да се охлади. 

  2. Яйцата и захарта се разбиват на крем. Прибавят се ванилията и щипката сол.

  3. Брашното се пресява заедно с какаото, бакпулвера и содата.

  4. Към яйчната смес се прибавят брашното и какаото, като се бърка внимателно. Добавя се лимоновия сок и се разбърква внимателно. След това се добавя и прясното мляко. Накрая се добавят зехтина и шоколада.

  5. Тестото се изсипва в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. 

  6. Сладкиша се изпича в предварително загрята на 170-180 градуса фурна, като се проверява с клечка за готовност.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?