Начало > Десерти > Шоколадов мус с кафе

Шоколадов мус с кафе

Шоколадов мус с кафе|escape
35
x4
1
35
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците, захарта, какаото и кафето се разбиват с тел и се поставят върху тенджера с вряща вода на котлона. Бърка се непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват. 

  2. Добавя се начупения на парченца шоколад и се разбърква до разстопяването му, като се внимава да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен. Оставя се да се охлади.

  3. Добре охладената сметана се разбива на пухкав крем и внимателно се смесва и разбърква с шоколадовата основа. 

  4. Мусът се изсипва в купички и се оставя на студено в хладилника да стегне. 

  5. По желание, преди сервиране може да се гарнира с малко бита сметана и малини.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?