Шоколадов мус с кафе
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Жълтъците, захарта, какаото и кафето се разбиват с тел и се поставят върху тенджера с вряща вода на котлона. Бърка се непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват.
-
Добавя се начупения на парченца шоколад и се разбърква до разстопяването му, като се внимава да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен. Оставя се да се охлади.
-
Добре охладената сметана се разбива на пухкав крем и внимателно се смесва и разбърква с шоколадовата основа.
-
Мусът се изсипва в купички и се оставя на студено в хладилника да стегне.
-
По желание, преди сервиране може да се гарнира с малко бита сметана и малини.