Начало > Десерти > Саралия баклава

Саралия баклава

Саралия баклава|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Към пресятото брашно се прибавят солта, оцета и 1 яйце. Прибавя се 1 ч.ч. вода постепенно. Омесва се много меко тесто. Разделя се на 10 равни части, които се оформят на топчета върху намаслен плот.

  2. Нареждат се в тава, намазват се с олио и се оставят за 20 минути да починат на хладно. След това отново се намазват с мазнина и се разточват на кори с елипсовидна форма. Намазват се с масло наполовина, така че да може да се похлупи другата половина.

  3. След това сгънатите кори се разтеглят, така че да се получат правоъгълници. Разточват се и се сгъват на 4. Оставят се отново да престоят на хладно и по същия начин се разточват и сгъват още 2 пъти.

  4. След последния път вече се разточват на кора с правоъгълна форма. Посипват се с ядки, накълцани и смесени с канела, по дължина на кората. Навиват се на руло и се нареждат в тава.

  5. Намазват се с разбито яйце и се пекат в умерена фурна.

  6. След като саралията е изстинала се залива с горещ сироп, който се прави от захарта, останала вода, ванилията и лимонената киселина.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?