Салата с морско зеле и пушена сьомга
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/3.png)
![Салата с морско зеле и пушена сьомга|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/5108.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 500 г морско зеле
- 1 морков
- 1 с.л. олио
- 3 с.л. оцет оризов
- 1/2 глава лук кромид стар
- 100 г пушена сьомга
- 1 щипка сол
- 1 ч.л. суров сусам
Начин на приготвяне
-
В купа се изсипва морското зеле - от консерва или прясно.
-
При него на дребно се настъргва морковът. Добавят се олиото и оризовият оцет.
-
Лукът се нарязва на дребнои го се прибая към салатата.
-
Пушената сьомга се нарязва на малки парченца, поръсва се със сол и сусам и се разбърква.