Салата с гриловани тиквички, чесън и пармезан



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
С помощта на V-образно кухненско ренде тиквичките и авокадото се нарязват на надлъжни ленти с дебелина около 2 мм.
-
Тиквените лентичките се нареждат в намаслен с малко зехтин грил тиган и се пекат от двете страни за 1-2 минути.
-
За плънката се натрошава сиренето и се разбърква със счуканите скилидки чесън. Лимона се нарязва на тънки кръгчета.
-
В средата на всяка лентичка се поставя от плънката и се увиват добре на малки ролца.
-
Грилованите тиквички се сервират с лентичките авокадо и резенчета лимон. Салатата се подправя с малко зехтин и се поръсва с пармезан.