Салата с гриловани тиквички, чесън и пармезан
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/3.png)
![Салата с гриловани тиквички, чесън и пармезан|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4385.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
С помощта на V-образно кухненско ренде тиквичките и авокадото се нарязват на надлъжни ленти с дебелина около 2 мм.
-
Тиквените лентичките се нареждат в намаслен с малко зехтин грил тиган и се пекат от двете страни за 1-2 минути.
-
За плънката се натрошава сиренето и се разбърква със счуканите скилидки чесън. Лимона се нарязва на тънки кръгчета.
-
В средата на всяка лентичка се поставя от плънката и се увиват добре на малки ролца.
-
Грилованите тиквички се сервират с лентичките авокадо и резенчета лимон. Салатата се подправя с малко зехтин и се поръсва с пармезан.