Салата с броколи и карфиол



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 с.л. сол
- 4 с.л. зехтин
- 400 г броколи
- 400 г карфиол
- 30 г орехови ядки
- 1 ч.ч. краве кисело мляко
- 4 ск. чесън стар
- 4 бр. чушки печени
Начин на приготвяне
-
Броколите и карфиола се сваряват в подсолена вода за 6 минути. Трябва да останат хрупкави.
-
Изваждат се от водата и се овкусяват с 2 с.л. зехтин.
-
За приготвянето на единия сос чушките се пасират с 2 скилидки чесън, малко сол и 1 с.л. зехтин.
-
За втория сос чесъна и орехите се счукват и се смесват с киселото мляко и 1 с.л. зехтин.
-
Салатата се аранжира в подходящо плато и се сервира.