Салата айсберг с телешко месо, чери домати и пресен лук



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 бр. айсберг салата
- 250 г домати чери
- 1 вр. лук кромид пресен
- 2 бр. червени чушки
- 1 бр. люти чушлета
- 400 г телешко месо
- 1 ч.л. сол
- 2 щипка черен пипер млян
- 2 с.л. зехтин
- 3 с.л. оцет Балсамико
- 2 ск. чесън стар
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне
-
Олиото се смесва с малко сол и черен пипер. Месото се натърква. Оставя се да се маринова 30 минути.
-
Запича се на тиган за 20 минути от всички страни. Оставя се да почива.
-
Салатата се накъсва, добавят се пресния лук, доматите, нарязаните на тънки ивички, червени чушки, зелената люта чушка, нарязана на ситно.
-
Дресинг - чесъна се счуква със сол, прибавят се зехтина и балсамикото. Разбърква се. Салатата се полива с дресинга.
-
Месото се нарязва на тънки ивици и се нарежда върху салатата.