Начало > Основни ястия > Рибна яхния

Рибна яхния

Рибна яхния|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 500 г треска филе
  • 250 г гъби печурки
  • 250 г фасул зелен
  • 400 г картофи
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 50 г краве масло
  • 125 мл вино бяло
  • 1 ч.л. подправка за риба
  • 2 с.л. магданоз пресен
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Филетата се измиват, подсушават се, напръскват се с лимонов сок и се оставят за няколко минути. После се посоляват и се нарязват на малки парчета.

  2. Гъбите се измиват, а лука се нарязва на филийки. Фасула се почиства. Обелените картофи се нарязват.

  3. Маслото се загрява и лука се запържва, докато стане прозрачен, добавят се гъбите, фасула и картофите. Подправя се и се пържи за няколко минути.

  4. Добавят се 500 мл вода, захлупва се и се вари за 25 минути на тих огън.

  5. Прибавят се рибата, бялото вино и подправка за риба на вкус.

  6. Оставя се да къкри на бавен огън за около 10-15 минути.

  7. Преди да се сервира, се гарнира с наситнен магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?