Рибна яхния
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г треска филе
- 250 г гъби печурки
- 250 г фасул зелен
- 400 г картофи
- 2 гл. лук кромид стар
- 50 г краве масло
- 125 мл вино бяло
- 1 ч.л. подправка за риба
- 2 с.л. магданоз пресен
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Филетата се измиват, подсушават се, напръскват се с лимонов сок и се оставят за няколко минути. После се посоляват и се нарязват на малки парчета.
-
Гъбите се измиват, а лука се нарязва на филийки. Фасула се почиства. Обелените картофи се нарязват.
-
Маслото се загрява и лука се запържва, докато стане прозрачен, добавят се гъбите, фасула и картофите. Подправя се и се пържи за няколко минути.
-
Добавят се 500 мл вода, захлупва се и се вари за 25 минути на тих огън.
-
Прибавят се рибата, бялото вино и подправка за риба на вкус.
-
Оставя се да къкри на бавен огън за около 10-15 минути.
-
Преди да се сервира, се гарнира с наситнен магданоз.