Начало > Основни ястия > Пържен ориз с яйца по китайски

Пържен ориз с яйца по китайски

Пържен ориз с яйца по китайски|escape
30
x2
1
30
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 3 с.л. олио
  • 500 г жасминов ориз
  • 2 бр. яйца
  • 2 стр. лук кромид пресен

Начин на приготвяне

  1. В уок тиган или друг голям тиган се загрява мазнина. Когато олиото започне да пуши, се добавя изстудения в хладилник, предварително сварен ориз. Разпределя се хубаво по дъното на тигана и се разбърква.

  2. В продуктите е посочено количество сварен ориз.

  3. Добавят се яйцата, предварително разбити с малко сол. Разбърква се добре, за да се абсорбират те максимално добре. Разбъркването продължава (т.нар. стър-фрай) няколко минути, докато оризът леко се карамелизира.

  4. Добавя се зеления лук, нарязан на ситно.

  5. Сервира се веднага.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?