Подготвят се чушките, като се отрязва частта с дръжката и се премахат семките.
Сваряват се за 5 минути във врящата вода и се отцеждат. Осоляват се отвътре.
В голям тиган се сотира телешката кайма с лука за около 5 минути или докато месото покафенее. Отцежда се излишната мазнина (ако има такава) и се подправя със сол и пипер.
Добавят се доматите от консервата, оризът, водата и сосът Уорчестър. Покрива се и се оставя да покъкри петнайсетина минути. Маха се от огъня и се прибавя рендосаният кашкавал или сирене чедър.
Фурната се включва на 175 ºС, да се загрее хубаво. Всяка чушка се пълни със сместа и се подреждат с отвора нагоре в леко намазнена тава.
В купа се смесва доматената паста с малко вода и се разбърква, като трябва да се получи консистенцията на сос. Излива се върху чушките.
Покрива се с фолио и се пече около половин час или до готовност на всички продукти.