Начало > Основни ястия > Пълнени зелени чушки

Пълнени зелени чушки

Пълнени зелени чушки
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Кипва се подсолена вода в тенджера.

  2. Подготвят се чушките, като се отрязва частта с дръжката и се премахат семките.

  3. Сваряват се за 5 минути във врящата вода и се отцеждат. Осоляват се отвътре.

  4. В голям тиган се сотира телешката кайма с лука за около 5 минути или докато месото покафенее. Отцежда се излишната мазнина (ако има такава) и се подправя със сол и пипер.

  5. Добавят се доматите от консервата, оризът, водата и сосът Уорчестър. Покрива се и се оставя да покъкри петнайсетина минути. Маха се от огъня и се прибавя рендосаният кашкавал или сирене чедър.

  6. Фурната се включва на 175 ºС, да се загрее хубаво. Всяка чушка се пълни със сместа и се подреждат с отвора нагоре в леко намазнена тава.

  7. В купа се смесва доматената паста с малко вода и се разбърква, като трябва да се получи консистенцията на сос. Излива се върху чушките.

  8. Покрива се с фолио и се пече около половин час или до готовност на всички продукти.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?