Начало > Основни ястия > Пълнени тиквички с лук и домати

Пълнени тиквички с лук и домати

Пълнени тиквички с лук и домати|escape
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер млян
  • 2 бр. домати
  • 1 к.ч. олио
  • 1 вр. магданоз пресен
  • 5 ск. чесън стар
  • 3 гл. лук кромид стар
  • 3 бр. тиквички

Начин на приготвяне

  1. Тиквичките се обелват, разрязват се на половина и се издълбават. Запържват се за малко в гореща мазнина и се нареждат в тава върху готварска хартия. Посоляват се леко отгоре.

  2. Лука се нарязва на едро, скилидките чесън на ситно и се задушават в мазнината, където са пържени тиквичките.

  3. Прибавят се нарязани на кубчета вътрешността на тиквичките и доматите. Заливат се с малко вода и се задушават. Накрая се прибавят нарязан магданоз, сол и черен пипер.

  4. С готовата плънка се пълнят тиквичките и се пекат около половин час до омекването им. Фурната се изключва и се оставят да се охлаждат.

  5. Не се сервират горещи, а само леко топли. Количествата зеленчуци за плънката се определят според големината на тиквичките, затова посочените количества са приблизителни.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?