Пълнени тиквички с лук и домати
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Тиквичките се обелват, разрязват се на половина и се издълбават. Запържват се за малко в гореща мазнина и се нареждат в тава върху готварска хартия. Посоляват се леко отгоре.
-
Лука се нарязва на едро, скилидките чесън на ситно и се задушават в мазнината, където са пържени тиквичките.
-
Прибавят се нарязани на кубчета вътрешността на тиквичките и доматите. Заливат се с малко вода и се задушават. Накрая се прибавят нарязан магданоз, сол и черен пипер.
-
С готовата плънка се пълнят тиквичките и се пекат около половин час до омекването им. Фурната се изключва и се оставят да се охлаждат.
-
Не се сервират горещи, а само леко топли. Количествата зеленчуци за плънката се определят според големината на тиквичките, затова посочените количества са приблизителни.