Начало > Предястия > Пълнени картофи с кайма, лук и гъби

Пълнени картофи с кайма, лук и гъби

Пълнени картофи с кайма, лук и гъби|escape
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 щипка сол хималайска
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 вр. копър пресен
  • 1 вр. мащерка
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 300 г гъби печурки
  • 8 бр. картофи
  • 200 г кайма

Начин на приготвяне

  1. В тиган с малко зехтин се запържва леко каймата. Добавят се нарязаните на ситно лук и гъби.

  2. Задушават се добре, до изпаряване на водата. Добавят се солта и подправките. Оставят се настрани да изстинат.

  3. В гореща вода се кипват за малко обелените картофи.

  4. След като изстинат добре, в картофите се издълбават дълбоки каналчета. Напълват се с плънката и се подреждат в тава за печене. По същия начин могат да се напълнят и няколко гъбки.

  5. Пекат се 30 минути в загрята фурна на 200 С. Сервират се топли, поръсени с пресен копър и мащерка.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?