Пълнен хляб със сушени домати
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Замесва се тесто от брашното, маята, захарта, солта, олиото и прясното мляко. Оставя се да втаса.
-
Пълнеж: Нарязват се на ситно печените чушки, сушените домати и маслините. Разбъркват се и се добавя настъргания кашкавал или някакво твърдо сирене, по желание.
-
Когато тестото втаса се разделя на две части. Разточва се на дебела кора и се слага половината плънка. Завива се на руло. Поставя се в тава, покрита с хартия за печене.
-
Рулата се поръсват с малко брашно и се правят леки разрези, за да излезе парата при печене.
-
Оставя се да втаса още половин час и се пече в предварително загрята фурна 35-40 минути на 200 С.
-
Тестото може да зсе замеси от вечерта и да се остави в хладилника. На другия ден може да се напълни хляба и да се изпече.
-
По желание, хляба може да се намаже с яйце и да се поръси със сусам, семки или мак.