Начало > Основни ястия > Пуешки шницел

Пуешки шницел

Пуешки шницел|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 100 мл олио
  • 1 ч.л. сол
  • 3 бр. яйца
  • 150 г галета
  • 800 г пуешко месо
  • 3 щипка чесън на прах
  • 3 щипка черен пипер млян
  • 150 г брашно тип 500

Начин на приготвяне

  1. Пуешките гърди се нарязват на шницели и се начукват между два пласта прозрачно фолио.

  2. Смесват се сол, черен пипер, сух чесън и месото се подправя.

  3. Шницела се потапя в брашно, след това в яйце, а след това в галета. Пържи се в сгорещено олио на не много силен огън.

  4. Шницелите се обръщат по няколко пъти, за да се изпържат без да загарят и да останат сочни отвътре.

  5. Сервират се с прясна салата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?