Пудинг със зеленчуци



минути

порции

сложност
Съставки
- 2 бр. моркови
- 1 глава карфиол
- 1 тиквичкa
- 400 г пилешки гърди
- 2 бр. яйца
- 1 ч.ч. ориз
- 3 с.л. краве масло
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 к.л. сол морска
Начин на приготвяне
-
Морковите, карфиолът, тиквичката и месото се сваряват в подсолена вода. Нарязват се ситно.
-
Жълтъци и белтъците се разделят.
-
Прибавя се свареният ориз, маслото, разбитите жълтъци, пипера и солта.
-
Белтъците се разбиват на сняг и с леко бъркане се прибавят към основната смес.
-
Всичко се изсипва в намазан с масло съд и се пече на водна баня за около 30-40 минути.