Начало > Тестени > Продълговати бухтички с пудра захар

Продълговати бухтички с пудра захар

Продълговати бухтички с пудра захар|escape
30
x8
1
30
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Содата се слага в киселото мляко (което е добре да е със стайна температура) и се бърка докато шупне. 

  2. Брашното се пресява през сито, над пластмасова купа. В средата на брашнената купчинка се прави кладенче. Над него се чукват яйцата едно по едно. Добавят се киселото мляко и солта. Тестото постепенно се събира на топка. Трябва да бъде меко, за да може да се разточи.

  3.  Взема се ножче или подходяща чаша и се изразват лентички или продълговати формички. 

  4. Котлона се включва да загрява и се слага тиган с олио. Поръсва се отгоре със сол. 

  5. Бухтите се пържатв загрята мазнина, до златисто. Изваждат се с помощта на вилица, като се отцеждат добре от мазнината. 

  6. Бухтичките се подреждат в плато. 

  7. Поръсват се обилно с пудрата захар и се сервират.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?