Продълговати бухтички с пудра захар
минути
порции
сложност
Съставки
- ч.л. сол
- 3 яйца
- пудра захар
- 200 мл олио
- 550 г брашно
- ч.л. сода
- 1 ч.ч. кисело мляко
Начин на приготвяне
-
Содата се слага в киселото мляко (което е добре да е със стайна температура) и се бърка докато шупне.
-
Брашното се пресява през сито, над пластмасова купа. В средата на брашнената купчинка се прави кладенче. Над него се чукват яйцата едно по едно. Добавят се киселото мляко и солта. Тестото постепенно се събира на топка. Трябва да бъде меко, за да може да се разточи.
-
Взема се ножче или подходяща чаша и се изразват лентички или продълговати формички.
-
Котлона се включва да загрява и се слага тиган с олио. Поръсва се отгоре със сол.
-
Бухтите се пържатв загрята мазнина, до златисто. Изваждат се с помощта на вилица, като се отцеждат добре от мазнината.
-
Бухтичките се подреждат в плато.
-
Поръсват се обилно с пудрата захар и се сервират.