Постни пълнени чушки с гъби и ориз
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г домати консерва
- 3 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 4 стр. магданоз пресен
- 2 с.л. ориз
- 250 г гъби печурки
- 3 бр. моркови
- 3 щипка черен пипер млян
- 1 с.л. брашно тип 500
- 2 ск. чесън стар
- 1 гл. лук кромид стар
- 8 бр. зелени чушки
Начин на приготвяне
-
Чушките се издълбават и леко се посоляват.
-
Ситно нарязаните лук, моркови и гъби, и ориза се задушават в 2 с.л. олио. Подправят се със сол, черен пипер и магданоз.
-
Изсипва се малко вода и ориза се оставя леко да набъбне.
-
Чушките се напълват и се потапят в брашно. Нареждат се в тенджера, налива се вода до половината и се варят, докато ориза стане готов.
-
Чесъна се запържва в 1 с.л. олио, добавят се доматите и се оставя малко да се сгъсти. Чушките се заливат със сместа и се оставят за още 5 минути да поврат.