Начало > Предястия > Постен хайвер

Постен хайвер

Постен хайвер|escape
45
x1
1
45
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Чаша и половина вода с малко сол се слага да заври и котлона се намалява. Постепенно се добавя гриса, като се бърка непрекъснато. Когато се получи гъста и лепкава каша се маха от котлона и се оставя да се охлади много добре.

  2. Към охладения грис се добавя майонезата и се разбърква добре до получаване на гладка смес.

  3. Овкусява се с няколко капки лимонов сок и настърган на много ситно лук. Прибавя се постепенно и се опитва, защото ако е в повече може да загорчи. Количеството е малко – не повече от една кафена лъжичка.

  4. Ако има нужда, се посолява, както и според предпочитанията количеството майонеза може да се увеличи.

  5. Поднася се с препечени филийки или сухари, и маслини.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?