Портокалов сладкиш с ликьор



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Жълтъците се разделят от белтъците.
-
В купа се разбиват жълтъците със захарта (200 г), настъргана портокалова кора и разтопеното масло.
-
Брашното се пресява с бакпулвер и щипка сол. Добавя се към течната смес, а накрая се прибавят и разбитите белтъци.
-
Готовата смес се слага в намаслена тавичка или форма и се пече до готовност.
-
Портокаловия сок се разбива с останалите 100 г захар и портокаловия ликьор. Горещия сладкиш се набожда с вилица и се залива с портокаловия сок.
-
Оставя се да изстине и тогава се изважда от тавичката. Може да се поръси с пудра захар или да се украси със захаросани портокалови корички.