Начало > Тестени > Понички с пудра захар

Понички с пудра захар

Понички с пудра захар|escape
75
x8
1
75
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява заедно с бакпулвера в купа.

  2. Яйцата се разбиват със захарта, след което се добавят киселото мляко, в което е разтворена содата за хляб, и олиото. Разбива се до хомогенизиране и се добавя ванилията.

  3. Яйчената смес се прибавя към брашното и се замесва меко, еластично тесто.

  4. Полученото тесто се разделя на две топки и се разточва върху набрашнен плот на кора, тънка 0,5 см.

  5. С метални резци се изрязват кръгове, в средата на които се правят по-малки отвори.

  6. Пържи се в обилно количество олио (поне 2 пръста). Когато изплуват в олиото, поничките се обръщат с дървени щипки, без да се пробождат.

  7. След като се извадят от мазнината, се поставят за малко върху кухненска хартия да се изцедят.

  8. Поръсват се с пудра захар и се сервират.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?