Начало > Тестени > Плосък хляб със сирене (Армения)

Плосък хляб със сирене (Армения)

Плосък хляб със сирене (Армения)
60
x12
1
60
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в топла вода. Всички съставки се смесват добре, омесва се тесто и се правят 12 топки.

  2. Оставят се настрана за половин час, а след това се разточват леко.

  3. Разточените топки се подреждат върху готварска хартия. Върху всяка се поставя от натрошеното сирене.

  4. Поръсват се със захар и се пекат в предварително загрята на 220 С фурна до покафеняване.

  5. Арменците "назъбват" краищата на този хляб и се получава нещо като рамка. Може да се направи, като краищата се нагънат равномерно, през няколко сантиметра.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?