Пилешко с лимоново-горчична марината



минути

порции

сложност
Съставки
- 1/4 ч.ч. оцет ябълков
- 3 с.л. горчица
- 3 ск. чесън стар
- 1 бр. лайм
- 1/2 бр. лимон
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 6 с.л. зехтин
- 6 бр. пилешки гърди
Начин на приготвяне
-
В голяма купа се смесват оцета, горчицата, смачкания чесън, соковете от лайма и лимона, кафявата захар, солта и пипера. Разбъркат се със зехтина.
-
Пилешкото се слага вътре, покрива се и се оставя да се маринова за 8 часа.
-
Грила се загрява на силна температура.
-
Решетката се намазнява и пилешкото се слага на грила. Готви се за по 6-8 минути за всяка страна.