Начало > Основни ястия > Пилешки сърца с гъби и бекон

Пилешки сърца с гъби и бекон

Пилешки сърца с гъби и бекон|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 щипка черен пипер млян
  • 200 г кашкавал
  • 1 щипка сол
  • 2 с.л. олио
  • 250 г бекон
  • 250 г гъби печурки
  • 1 кг пилешки сърца
  • 250 мл сметана течна

Начин на приготвяне

  1. Сърцата се почистват и сваряват, след което се слагат в тава.

  2. Гъбите се нарязват на полумесеци и се запържват, след което се пресипват в тавата.

  3. Бекона се нарязва и се запържва в олиото от гъбите, след което се прибавя към гъбите.

  4. Овкусява се със солта и черния пипер, залива се със сметаната и се разбърква.

  5. Запива се във фурна на 200 градуса.

  6. След като сосът се сгъсти, се поръсва  с настъргания кашкавал и се допича.

  7. По желание може да се сложи и малко топено сирене. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?