Пилешки шишчета



минути

порции

сложност
Съставки
- 2 щипка сол
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. захар
- 1 с.л. горчица
- 2 с.л. кокосово мляко
- 2 бр. червени чушки
- 2 бр. пилешки гърди
- 2 гл. лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
За приготвянето на марината се смесват горчицата, кокосовото мляко, солта, захарта и лимоновия сок.
-
Пилешките гърди се нарязват на хапки и се мариноват за 1 час.
-
Шишчетата се нанизват, като се редуват лук, месо, чушка.
-
Изпичат се на оребрен тиган, като се обръщат от всички страни за около 20 минути. Месото не трябва да се препича, трябва да остане сочно.
-
Сервират се с прясна салата по избор.