Начало > Основни ястия > Пилешки пай

Пилешки пай

Пилешки пай
70
x6
1
70
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 450 г пилешки гърди
  • 1 ч.ч. моркови
  • 1 ч.ч. грах зелен
  • 1/2 ч.ч. селари
  • 1/2 ч.ч. краве масло
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 70 г брашно тип 500
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер млян
  • 300 мл бульон пилешки
  • 160 мл краве прясно мляко
  • 2 бр. кори за пай

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 220 С.

  2. В тиган за сос се смесват пилешкото, морковите, граха и селърите, всичко нарязано на ситно. Добавя се вода, колкото да ги покрие и се варят за 15 минути. Маха се от котлона, отцежда се и се оставя настрани.

  3. На средна температура, отново в тиган лука се задушава в маслото, докато омекне и стане полупрозрачен. Добавят се брашното, солта и пипера. В бульона бавно се разбърква и млякото. Оставя се на котлона, докато сместа се сгъсти. Маха се от котлона и се оставя за малко настрана.

  4. Сместа с пилето се слага на дъното на форма за пай. Топлата течност се слага отгоре. Покрива се с корите, излишното тесто се изрязва и се надупчва с вилица, за да излиза парата.

  5. Пече се в предварително загрята фурна за около 30-35 минути, или докато тестото добие златиста коричка. Охлажда се за 10-тина минути, преди консумация.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?