Начало > Основни ястия > Пилешки крилца с гъбен сос

Пилешки крилца с гъбен сос

Пилешки крилца с гъбен сос
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 8 бр. пилешки крилца
  • 4 щипка сол
  • 3 с.л. олио
  • 250 г гъби печурки
  • 4 щипка черен пипер млян
  • 1 ск. чесън стар
  • 2 с.л. брашно тип 500

Начин на приготвяне

  1. Крилцата се слагат да се сварят в 1 литър подсолена вода.

  2. Когато месото поомекне се добавят гъбите.

  3. Свареното месо се изважда, отделят се няколко цели гъби, а останалите се пасират заедно с бульона.

  4. В загрято олио се запържва, без да прегаря, ситно нарязаната скилидка чесън. След това се добавят две равни супени лъжици брашно и хубаво се запържват до златисто.

  5. Постепенно се налива от бульона с пасираните гъби, докато се получи желаната гъстота на соса.

  6. Добавя се черния пипер. Месото се връща в соса и ястието се оставя да поври 5-6 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?