Пилешки крилца с гъбен сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 8 бр. пилешки крилца
- 4 щипка сол
- 3 с.л. олио
- 250 г гъби печурки
- 4 щипка черен пипер млян
- 1 ск. чесън стар
- 2 с.л. брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Крилцата се слагат да се сварят в 1 литър подсолена вода.
-
Когато месото поомекне се добавят гъбите.
-
Свареното месо се изважда, отделят се няколко цели гъби, а останалите се пасират заедно с бульона.
-
В загрято олио се запържва, без да прегаря, ситно нарязаната скилидка чесън. След това се добавят две равни супени лъжици брашно и хубаво се запържват до златисто.
-
Постепенно се налива от бульона с пасираните гъби, докато се получи желаната гъстота на соса.
-
Добавя се черния пипер. Месото се връща в соса и ястието се оставя да поври 5-6 минути.