Пилешки хапки с гъби и кашкавал
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. сол
- 150 г олио
- 300 г кашкавал
- 200 г гъби печурки
- 1 кг картофи
- 1 кг пилешки гърди
Начин на приготвяне
-
Картофите се сваряват, нарязват се на парченца, изсипват се в тавичка и се овкусяват по желание.
-
Гъбите се запържват и се добавят към картофите.
-
Към тях се добавя и пилешкото месо, което е сварено в подсолена вода, нарязано и запържено. Солта във водата за варене е единствената сол в рецептата.
-
Кашкавала се нарязва на парченца и се разпръсква в тавата, а отгоре се настъргва малко от него.
-
Накрая се запича във фурна само за 10-15 минути.