Пилешки гърди с лук



минути

порции

сложност
Съставки
- 6 стр. магданоз пресен
- 3 с.л. олио
- 2 щипка сол
- 1 щипка захар
- 2 с.л. соев сос
- 3 с.л. доматено пюре
- 1 бр. моркови
- 2 бр. пилешки гърди
- 100 мл сметана течна
- 1 ч.л. джинджифил
- 3 гл. лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Лука се нарязва на едро и се запържва до златисто. Отделя се по-голямата част.
-
Пилешките гърди се срязват на половина, овкусяват се със сол и се запържват от двете страни за кратко в останалото олиото и по-малкото количество лук.
-
Прибавят се настъргания джинджифил, моркова, нарязан на ивички, доматеното пюре, соевия сос, щипка захар и сол на вкус.
-
Изсипват се 100 мл вода и ястието се оставя да поври 15 минути. Добавя се сметаната.
-
Месото се сервира със соса, отгоре се слага от изпържения лук и обилно се поръсва с магданоз.