Пиле Тандури (Индия)
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 ск. чесън стар
- 1 ч.л. джинджифил
- 1/4 ч.ч. лук кромид стар
- 1 ч.л. горчица
- 1/4 ч.л. кардамон на прах
- 1/4 ч.л. кориандър
- 1/2 ч.л. сол
- 4 щипка черен пипер млян
- 3 с.л. лимонов сок
- 1.50 ч.ч. краве кисело мляко
- 8 бр. пилешки гърди
Начин на приготвяне
-
Всички продукти без пилето се смесват. Може да се разбият в кухненски робот, като първо чесъна и джинджифила трябва да се пресоват.
-
Сместа се изсипва върху предварително измитите и почистени пилешки гърди, поставени в купа. Мариноват се за най-малко 1 денонощие, в хладилник.
-
Пилешкото се подрежда в плитка тава за печене.
-
Пече се на 190 С около 40 минути, или докато пилето се е сготвило напълно.
-
Поднеся се с индийски хляб наан или предварително сварен ориз басмати, който се приготвя с доста голямо количество подправки и е жълт на цвят, поради наличието на куркума.