Начало > Основни ястия > Пиле със зеленчуци по китайски

Пиле със зеленчуци по китайски

Пиле със зеленчуци по китайски|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В купичка се прави смес от оцета, соевия сос, нишестето и меда. Всичко се разбърква добре и се отделя за накрая.

  2. Зеленчуците се почистват и нарязват на лентички. Пилешкото филе също се реже на ивички.

  3. В уок тиган се сипва зехтина и се загрява на максимум. Слага се пилешкото филе и се запържва за 5 минути. Добавя се лука и когато стане прозрачен, се добавят лентичките чушки, морков, тиквичка и гъбите.

  4. Всичко се пържи около 10 минути, като се разбърква. Щом зеленчуците поомекнат, се слага нарязаният на ситно чесън, и се подправя с черен пипер.

  5. Разбърква се и след 2 минути се сипва от предварително приготвената смес, като се сипва по малко, бърка се и пак се сипва до пълното й усвояване. 

  6. След като цялата смес е изсипана, яденето се оставя за още минута-две на котлона и се изключва.

  7. По желание накрая може да се поръси с препечен сусам и да се поднесе с гарнитура от сварен ориз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?