В купичка се прави смес от оцета, соевия сос, нишестето и меда. Всичко се разбърква добре и се отделя за накрая.
Зеленчуците се почистват и нарязват на лентички. Пилешкото филе също се реже на ивички.
В уок тиган се сипва зехтина и се загрява на максимум. Слага се пилешкото филе и се запържва за 5 минути. Добавя се лука и когато стане прозрачен, се добавят лентичките чушки, морков, тиквичка и гъбите.
Всичко се пържи около 10 минути, като се разбърква. Щом зеленчуците поомекнат, се слага нарязаният на ситно чесън, и се подправя с черен пипер.
Разбърква се и след 2 минути се сипва от предварително приготвената смес, като се сипва по малко, бърка се и пак се сипва до пълното й усвояване.
След като цялата смес е изсипана, яденето се оставя за още минута-две на котлона и се изключва.
По желание накрая може да се поръси с препечен сусам и да се поднесе с гарнитура от сварен ориз.