Начало > Основни ястия > Пиле с нахут и зеленчуци

Пиле с нахут и зеленчуци

Пиле с нахут и зеленчуци|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 8 бр. пилешки плешки
  • 1 с.л. зехтин
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 щипка черен пипер млян
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 2 ск. чесън стар
  • 2 с.л. доматена паста
  • 2 бр. нахут консерва
  • 1 ч.л. лют сос "Хариса"
  • 1/2 ч.ч. бульон пилешки
  • 1/2 вр. магданоз пресен
  • 1 бр. лимон

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 220 С.

  2. В голяма огнеупорна тенджера (да става за готвене във фурна) или тиган се загрява зехтина.

  3. Пилето се подправя с малко сол и пипер. Запържва се от двете страни, ако се наложи – на 2 пъти. Прехвърля се в купа.

  4. Мазнината се отцежда от тигана, като се оставя съвсем малко. Добавят се лука и чесъна и се сотират около 3-4 минути. Добавят се доматената паста и предварително нарязания и отцеден патладжан, след това – нахута, сос хариса и бульона. Оставя се да къкри.

  5. Към нахута се добавят пилето и чери доматчетата, и се слага във фурната. Запича се до готовност, около половин час, в зависимост от фурната.

  6. Плешките могат да се заменят с друга част от пилето.

  7. Ястието се поднася гарнирано с магданоз и лимон.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?