Пиле с чесън и пармезан
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/1.png)
![Пиле с чесън и пармезан|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4535.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 2 с.л. зехтин
- 1 ск. чесън глави
- 1 ч.ч. ръжен хляб трохи
- 1 ч.ч. пармезан
- 1 ч.л. босилек
- 1/4 ч.л. черен пипер на зърна
- 6 бр. пилешки гърди
Начин на приготвяне
-
В купа се смесват зехтина и смления чесън.
-
В друга купа се смесват хлебните трохи, пармезана, босилека и черния пипер.
-
Всяко едно парче пиле сепотопява в сместа със зехтина и чесъна, след което в сухата смес.
-
Всички пилешки гърди се нареждат в намаслена тавичка и останалата смес от трохи се изсипва отгоре.
-
Пече се около 30 минути в предварително загрята на 180 С фурна.