Пиле по италиански със зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 скилидки чесън стар
- 2 бр. пилешки гърди
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 2 бр. тиквички
- 2 бр. домати
- 300 г фасул сварен
- 3 стръка босилек
Начин на приготвяне
-
Малко зехтин се загрява в тенджера и се запържва нарязаният на ситно чесън. Добавят се пилешките гърди и се запържват до златисто. Овкусяват се със сол и черен пипер.
-
Нарязват се на едри парчета тиквичките и доматите. Сваряват се на пара, докато станат готови.
-
Добавя се бобът от консерва към зеленчуците на пара. Разбърква се добре, разпределя се в чинии и върху зеленчуците се поставят пилешките гърди.
-
Сервира се с листенца пресен босилек.