Пиле "Тре Формаджи"
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. пилешки гърди
- 2 бр. яйца
- 4 к.ч. галета
- 1 ч.ч. пармезан
- 2 с.л. брашно тип 500
- 1 к.ч. зехтин
- 1/2 ч.ч. доматен сок
- 1/4 ч.ч. моцарела
- 1/2 ч.ч. сирене Проволоне
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 230 ºС.
-
Яйцата се разбиват.
-
Галетата се смесва с половин ч.ч. пармезан в отделна купичка и се оставя настрана.
-
Брашното се псотавя в цедка или сито и леко се поръсва пилешкото месо от двете страни. Пържолите се потопяват в яйцата, а след това в галетата. Пилето се оставя така за 15 минути.
-
1 к.ч. зехтин се загрява в голям тиган и пилешкото се запържва по 2 минути от двете страни.
-
Пържолките се подреждат в тава за печене и отгоре на всяко парче се разпределя половин ч.ч. доматен сос. Редят се пластове моцарела, пресен босилек и рендосано италианско сирене проволоне (или друго по избор).
-
Всичко се поръсва с пармезан и много малко зехтин.
-
пече се в предварително загрятата фурна, докато сирената хванат приятна коричка (около 20 минути).
-
Може да се сервира върху паста по избор.