Начало > Основни ястия > Пилаф от кафяв ориз с патладжан

Пилаф от кафяв ориз с патладжан

Пилаф от кафяв ориз с патладжан|escape
80
x4
1
80
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 ч.ч. ориз кафяв
  • 2 бр. патладжани
  • 1.50 к.ч. олио
  • 1 вр. копър пресен
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне

  1. Оризът се почиства и се попарва с вряла вода. Оставя се настрани в захлупен съд, покрит с дебела кърпа.

  2. Патладжаните се нарязват на кубчета, накисват се в солена вода за около 20 минути, отцеждат се и се изстискват.

  3. Изпържват се в сгорещено олио.

  4. Добавят се 4 ч.ч. гореща вода (зеленчуков бульон), сол, черен пипер и всичко се оставя да заври.

  5. Щом патладжаните заврат се добавя отцеденият ориз и се посолява. Когато на повърхността се появят дупчици, котлона се изключва, съдът се затваря плътно с похлупак и се оставя на горещия котлон.

  6. След 20 минути пилафът се наръсва с накълцания копър и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?