Пикантна глазирана сьомга
минути
порции
сложност
Съставки
- 1.50 ч.ч. сок от кайсии
- 1 шепа кайсии сушени
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. джинджифил
- 2 ск. чесън стар
- 1/2 щипка кайен
- 1/2 к.л. канела кори
- 400 г сьомга
Начин на приготвяне
-
Скарата се загрява предварително.
-
В тиган се на средна температура се миксират заедно сока от кайсия, сушените кайсии, меда, соевия сос, джинджифила, чесъна, канелата и лютия пипер кайен.
-
Течността се оставя да заври, след това се намаля температурата на котлона и се разбърква от време на време за около 20 минути, или докато се сгъсти. Изважда се ¼ чаша от соса и останалото се оставя настрана.
-
Филето от сьомга се намазва със соса. Пече се за около 8 минути, или докато филетата омекнат и могат да се прободат с вилица. Филетата се обръщат внимателно и се намазват отново със соса. Пекат се за още 4 минути.
-
Пикантната глазирана сьомга се сервира със запазения по-рано сос.