Начало > Основни ястия > Пикантна глазирана сьомга

Пикантна глазирана сьомга

Пикантна глазирана сьомга
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Скарата се загрява предварително.

  2. В тиган се на средна температура се миксират заедно сока от кайсия, сушените кайсии, меда, соевия сос, джинджифила, чесъна, канелата и лютия пипер кайен.

  3. Течността се оставя да заври, след това се намаля температурата на котлона и се разбърква от време на време за около 20 минути, или докато се сгъсти. Изважда се ¼ чаша от соса и останалото се оставя настрана.

  4. Филето от сьомга се намазва със соса. Пече се за около 8 минути, или докато филетата омекнат и могат да се прободат с вилица. Филетата се обръщат внимателно и се намазват отново със соса. Пекат се за още 4 минути.

  5. Пикантната глазирана сьомга се сервира със запазения по-рано сос.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък